Doe het zelf; wij toetsen

Regel zelf uw pensioen; wij toetsen

Toch helemaal zelf uw pensioen regelen of wilt u juist maatwerk met advies? Ga dan terug naar de verschillende opties.

Pensioenkompaan werkt samen met de gerenommeerde pensioenverzekeraar Zwitserleven om u eenvoudig en online uw pensioen te laten regelen, terwijl wij toetsen. Een eenvoudig, verantwoord en innovatief pensioen voor uw medewerkers.

U heeft gekozen voor “Doe het zelf; wij toetsen”

U regelt de pensioenregeling zonder advies. Maar wij onderzoeken voor u of uw bedrijf onder een CAO of een verplicht gesteld Bedrijfstakpensioenfonds (BPF) valt. Verder weet u zelf wat het beste bij uw bedrijf en bij uw werknemers past en u weet dat uw bedrijf de komende vijf jaar de pensioenpremies kan dragen.


Het belang van het onderzoek

Het is mogelijk dat uw bedrijf onder een CAO valt waarin bepalingen zijn opgenomen met betrekking tot pensioen. Dit beperkt uw keuzevrijheid bij het invoeren van een pensioenregeling. Ook is het mogelijk dat uw onderneming valt onder een verplichtstelling van een BPF. U moet zich dan aansluiten bij dit BPF. Als u dit niet doet loopt u een financieel risico, omdat het BPF met terugwerkende kracht de verschuldigde pensioenpremies in rekening kan brengen.


Hoe nu verder?

De eerste stap is dat wij het CAO- en BPF-onderzoek gaan doen. Klik hiervoor op “Start nu”. Vul het formulier volledig in en stuur dit naar ons. Wij doen het onderzoek en nemen vervolgens contact met u op. Is er geen CAO- of BPF-verplichtstelling, dan informeren we u hoe u het aanvraagtraject kunt voortzetten.